• Oleander (Nerium oleander)

Oleander (Nerium oleander)

Rijkbloeiende Mediterrane parel

In het wild groeit deze plant in het Middellandse Zeegebied. Overal zie je deze prachtige en uitbundig bloeiende struiken langs wegen in tuinen. Niet voor niets is het een Mediterrane parel. De Oleanders van Sunshine Grow worden niet voor niets onder de Spaanse zon opgekweekt in eigen kwekerij. Onder ideale groeiomstandigheden kan een klein stekje uitgroeien tot een mooie, sterke plant van uitstekende kwaliteit. Sunshine Grow biedt een zeer rijk bloeiend assortiment met compacte groeiwijze die het goed doen in het N-W Europese klimaat.

Onze Oleanders zijn vanaf eind maart beschikbaar voor de verkoop. De planten doen het goed binnen als het nog wat te koud is of zomers buiten op het terras of het balkon. Mogelijk hebt u onze Oleander in de Enjoy the Summer verpakking gekocht. U weet dan zeker dat het gaat om een Oleander in de beste kwaliteit.

De oleander van Sunshine Grow is ZERO CO2 geproduceerd rechtstreeks onder de Spaanse zon.

De Oleander bloeit de hele zomer door

De oleander vind je in rood, wit, geel en zalm

Kleur en geur

De grote kwaliteit van de oleander is de uitbundige bloei de hele zomer lang. Het kleurenpallet van rood, roze, zalm, geel, crème tot helder wit spreekt ieder tot de verbeelding. Bovendien ruiken sommige soorten intens als een heerlijke parfum.

De Oleander past goed op een zomers terras of op het balkon. Zolang de plant maar in de zon staat en er warmte is zal er bloei zijn. Grotere exemplaren kunnen rechtstreeks in de tuin worden geplant maar bij strenge vorst zal er bescherming aangebracht moeten worden.

Verzorging

  • Zet de oleander vroeg in het jaar op een lichte, warme plek, bijvoorbeeld in de serre of het raamkozijn om de knoppen te ontwikkelen.
  • Vanaf de maand april kun je de plant op een zonnige, redelijk beschutte plaats in de tuin, op het terras of balkon neerzetten mits het buiten vorstvrij is.
  • Hou de potkluit goed vochtig maar zorg voor een goede afwatering zodat de wortels niet voortdurend in het water staan.
  • Geef de plant om de twee weken in het groeiseizoen wat plantenvoeding.
  • Snoeien is niet nodig maar als je de plant te groot vindt worden, kun je de langste takken in februari terugsnoeien; de plant bloeit dan iets minder uitbundig door de hergroei.

Standplaats

In het vroege voorjaar doet de Oleander het prima in de serre of binnen achter een raam op het zuiden zodat u al vroeg van de bloei kunt genieten. Zodra de nacht temperatuur boven de 10 °C komt kunt u de plant op een luwe zonnige plaats in de tuin, patio, balkon of terras zetten.

Bekijk ook deze planten