• Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensis)

Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensis)

Klassieke schoonheid met dubbel bloemen

De Chinese roos van onze kwekerij heeft prachtig glanzend donkergroenblad met veel dubbelbloemige bloemen in een kleurenpallet van rood, roze, geel en wit. Het is de combinatie van het donkergroene blad met de kleurrijke bloemen en vele knoppen die zorgt voor een zeer aantrekkelijk totaalbeeld. Juist door deze combinatie van eigenschappen heeft Sunshine Grow zich gericht op deze klassieke Hibiscus rosa-sinensis. Tijdens het bloeiseizoen is het een prachtig gezicht in onze kwekerij.

De Hibiscus rosa-sinensis van Sunshine Grow is veenvrij en ZERO CO2 geproduceerd.

Hibiscus dubbelbloemig in de kwekerij

Hibiscus rosa-sinensis dubbelbloemig

Verleidelijke kleurenpracht

De bloemen van de hibiscus verrassen je telkens weer. De bloemen bloeien slechts een paar dagen, maar telkens springen er weer nieuwe knoppen open. Daardoor is het een heel levendige plant, die er elke dag anders uitziet! Een plant waar je volop van kunt genieten door het komen en gaan van prachtige bloemen.

De hibiscus, ook wel Chinese roos genoemd, komt van oorsprong uit tropisch Azië. Daar kan de plant wel vier meter hoog worden! Er gaan verhalen dat de sappen uit de hibiscusbloemen gebruikt worden om wenkbrauwen en schoenen te kleuren. Daarom wordt de plant ook wel schoensmeerplant genoemd. Op Hawaii heeft de bloem nog een andere functie. Daar steken vrouwen de bloemen in hun haar om de mannen te verleiden. Geef ze eens ongelijk!

Verzorging

  • De Hibiscus is een tropische plant die van veel warmte houdt tussen 15-30°C.
  • Zet de hibiscus op een lichte standplaats binnenshuis.
  • Verplaats de hibiscus tijdens de bloei niet om knopval te voorkomen.
  • Geef de plant regelmatig water; de potkluit mag niet uitdrogen.
  • In de potgrond zitten meststoffen die langzaam vrijkomen; om de twee weken bijmesten met plantenvoeding is goed voor de bloei.
  • In de zomer kan de hibiscus ook op een zonnige, luwe plek op het terras staan!

Standplaats

Een lichte en warme plaats maar zomers niet in de felle zon achter een raam. Deze tropische planten voelen zich bijzonder goed thuis in de serre.

Bekijk ook deze planten